Waarom is een Mobilae huislift veilig?

Bewegingssensoren langs de entree. Er zijn bewegingssensoren geplaatst bij de entree van de lift. Als er iemand, als de huislift in beweging is, deze sensoren passeert, zal de huislift meteen stoppen. 

Veiligheidsafsluiting. Als de lift zich beneden bevindt, zal de opening in de vloer afgesloten zijn. Hier kan op gestaan worden. Ook kan de vloer nog steeds afgewerkt worden zoals de rest van de vloer.

Sleutelschakelaar. De lift kan op slot gezet worden met de sleutelschakelaar. Vaak wordt dit slot gebruikt er als er kleine kinderen aanwezig zijn. Kinderen kunnen dan niet met de lift gaan spelen.

Veiligheidssensoren. De veiligheidssensoren zitten boven en onderop de lift. Zodra iets zich boven of onder de lift bevindt, pikken deze veiligheidssensoren dit op. De lift stopt dan onmiddelijk. 

Controleknop. Als de lift bediend dient te worden, moet de liftknop worden ingeduwd. Zo houdt u altijd controle over de lift. 

Overbelasting sensor. Wanneer er teveel gewicht in de lift is, zal de lift niet in beweging komen. De Trio huisliften kunnen een gewicht van maximaal 220 kg vervoeren.

Balans sensoren. De balans sensoren controleren of de liftcabine in balans is. Is dit niet het geval, dan zullen de sensoren ervoor zorgen dat de lift in balans wordt gebracht.

Antival mechanisme. Indien de stalen kabels slap worden of breken hoeft u zich geen zorgen te maken. Het mechanisme zorgt ervoor dat de cabine niet zal vallen indien dit gebeurt.

Noodstop knop. Er bevindt zich een noodstop knop in het midden van het bedieningspaneel voor noodgevallen.

Snelheidssensor. De snelheidssensor zorgt ervoor dat de huislift op een veilige snelheid blijft. De lift stopt automatisch wanneer deze te snel gaat.