Actief blijven in de koudere maanden

Het weer wordt kouder, de dagen worden korter, je begint de frisse bries in de lucht te voelen, en restaurants en cafés beginnen hun menu om te schakelen naar warme drankjes en gerechten met pompoen. Het is herfst!

Ook al wordt de dag korter, dat betekent niet dat u thuis moet blijven en niets kunt doen. Er zijn nog genoeg activiteiten om je actief te houden in de herfst. Laten we ze eens bekijken, en we hopen dat deze tips uw creativiteit kunnen aanwakkeren over wat te doen in de herfstdagen.

Herfst Veluwe Nederland

Ga op een herfstwandeltocht

Trek uw jas of iets warms aan, pak uw wandelstok of uw vertrouwde scootmobiel en ga op pad met een wandelroute bij u in de buurt.

België is een land met veel bossen en natuurlijke rijkdommen. Er zijn bossen met scootmobiel- of rolstoelvriendelijke routes zoals de Hobokense Polder bij Antwerpen of Bourgoyen in Gent.

Al deze gebieden zijn populair om hun wandelroutes die scootmobielvriendelijk zijn of ze hebben hulp voor senioren.

Ga naar het plaatselijke bos en doe een paddenstoelen pluktocht. Samen met een groep kunt u het bos doorgaan om paddenstoelen te identificeren en te kijken welke eetbaar zijn. Neem ze mee naar huis en bereidt de lekkerste paddenstoelengerechten!

Thuis trainen met Youtube video's

Als buiten zijn te koud voor u wordt, of als u actief wilt blijven terwijl u lekker binnen blijft, probeer dan eens een online bewegingsprogramma.

Senior Workout 1

Vooral na de pandemie zijn online work-outs een populaire manier om actief en fit te blijven zonder de deur uit te hoeven. Je hebt alleen een laptop/computer/TV met internetverbinding nodig. Ga naar Youtube en zoek op termen als “thuis oefenen". Wilt u preciezer zoeken? Zoek dan optermen als "thuis oefeningen voor ouderen" en u zult een aantal programma’s vinden die zijn afgestemd op senioren.

Een andere manier om thuis te trainen is door stoelyoga te leren. Stoelyoga is een vorm van yoga die gebruik maakt van zittende houdingen. Door de eenvoudige bewegingen is het de perfecte vorm van yoga training voor senioren. Voordelen van stoelyoga zijn een grotere flexibiliteit, meer kracht en beter slapen.

Word creatief met soep- en noedelrecepten

Ze zeggen dat de herfst de beste tijd is om soep te maken. De frisse lucht, de warme keuken, alles schreeuwt "soepseizoen". Maken we in de zomer veel salades en broodjes, dan is de herfst de beste tijd om uren in de keuken te staan om verschillende soorten soep voor te bereiden en te maken.

Pumpkin Soup

U kunt werken met de traditionele champignonsoep of pompoensoep of creatief worden en soepen uit de hele wereld maken, zoals Nederlandse erwtensoep, Franse uiensoep of Hongaarse goulash. 

Bent u liefhebber van noedelsoep? De beste tijd om een warme kom noedelsoep te eten is zeker tijdens koude seizoenen zoals de herfst en de winter. Wees creatief en leer hoe u tom yum goongsoep uit Thailand of ramen- en udonsoep uit Japan maakt. De kruiden en de warmte zullen uw ziel kalmeren en u gelukkig maken!

Home Spa

Neem thuis een minispa

De herfst is de beste tijd om 's avonds te ontspannen met een minispa thuis. In uw badkamer kunt u aromatische kaarsen en essentiële oliën opzetten en een ontspannend bad nemen. Heeft u een badkuip en bent u bang om uit te glijden bij het gaan zitten of opstaan? Het installeren van een badlift kan voor u een goede oplossing zijn.

Een badlift is een in uw badkuip te installeren hulpmiddel waarmee u kunt gaan zitten voordat hij u in een liggende positie brengt. Zodra het water klaar is, doet u een bruisbal in bad om u te ontspannen Zodra u klaar bent met baden, brengt de badlift u weer in de zitpositie, zodat u kunt opstaan en het bad kunt verlaten.

Als u thuis een douche hebt, kunt u ook een ontspannende douchesessie houden. Steek een lekkere geurkaars aan en scrub uw lichaam, masseer uw hoofdhuid met een zacht haarmasker. U kunt overwegen de douchekop veranderen in een sterkere straal, zoals het installeren van een regendouche voor maximaal comfort.

Autumn Decor

Versier uw huis met herfst- of halloweendecoraties

De herfst is de beste tijd om uw interieur aan te kleden. Denk aan geruite dekens, lichtsnoeren, kaarsen en decoratiestukken met herfstthema, zoals tafeldecoraties met pompoenen, paddenstoelen of appels.

Als u van Halloween houdt, is het nog beter! U kunt uw huis versieren met griezelige of grappige Halloween-decoraties en uw kinderen en kleinkinderen uitnodigen voor een gezellige Halloween-avond bij u thuis.

Klaar voor de herfst?

Het koudere weer mag u echt niet belemmeren om iets productiefs te doen. De herfst kan u ook thuis productief maken, zoals binnen bewegen, uw huis versieren of nieuwe recepten uitproberen.

Wij wensen u een fijne en productieve herfst!