Uw gids voor het kopen van een scootmobiel

Scootmobiel Of Elektrische Rolstoel

Dus u wilt een scootmobiel kopen? Scootmobielen zijn een van de manieren waarop senioren en mensen met een handicap hun onafhankelijkheid kunnen behouden. Met scootmobielen kunnen zij hun dagelijkse leven voortzetten, zoals boodschappen doen of bij een vriend langsgaan voor een kopje thee. Soms weet u echter niet welke scootmobiel u moet kopen. Deze scootmobiel koopgids behandelt de punten die u moet weten voordat u een scootmobiel koopt.

Hoe gaat u uw scooter gebruiken?

De belangrijkste vraag die u zichzelf moet stellen. Gaat u uw scootmobiel gebruiken voor korte ritjes of maakt u er graag langere ritten mee?

Scootmobielen worden ingedeeld in twee klassen: Klasse 1 en klasse 2. Klasse 1 scootmobielen zijn meestal lichtgewicht opvouwbare scootmobielen. Deze scooters hebben meestal kleinere accu's, kunnen korte afstanden afleggen en worden meestal gebruikt voor vlakke terreinen. Klasse 2 scooters daarentegen zijn robuuster, en kunnen dankzij zwaardere accu's grotere afstanden afleggen en op allerlei terreinen worden gebruikt.

Als u scooter wilt gebruiken voor korte uitstapjes, boodschappen doen of om vrienden dichtbij te bezoeken, zijn scootmobielen van klasse 1 een goede optie voor u. Echter, als u uw scootmobiel wilt gebruiken voor verdere avonturen, zit u misschien goed met scootmobielen klasse 2.

Accessoires voor uw scootmobiel

Voordat u uw scootmobiel koopt, moet u er ook voor zorgen dat uw scootmobiel u comfort kan bieden. Misschien heeft u een wandelstokhouder nodig of een extra mand voor uw boodschappen. Een goede scootmobiel heeft de mogelijkheid om deze accessoires toe te voegen.

De juiste scootmobiel past als een handschoen

Senioren Activiteiten Wandeling Scootmobiel

Bij het kiezen van uw scootmobiel kunt u het beste eerst een proefrit maken om te zien of de scootmobiel bij u past. Is hij te groot of te klein? Kunt u comfortabel bij de knoppen, is het stuur gemakkelijk te gebruiken? Kunt u soepel over de weg en over kleine hobbels rijden?

U moet ook controleren of andere onderdelen van de scooter comfortabel zijn. Is de stoel comfortabel genoeg? Of misschien zit u te hoog of te laag? Kunt u in en uit de scootmobiel stappen zonder hulp of gedoe? Voelt u fysieke pijn tijdens het rijden in de scootmobiel? Heeft u voldoende beenruimte?

Naast het aanbieden van scootmobielen van verschillende merken is onze showroom uitgerust met een groot terrein voor een proefrit. Zo kunt u de scootmobiel testen voordat u deze aanschaft.

Na de aankoop

Na de aankoop van uw scootmobiel zult u er goed voor moeten zorgen. Kiezen voor een bedrijf met een onderhoudsservice is een goede optie voor u. Soms hebben we extra zekerheid nodig dat het bedrijf dat de scooter verkoopt ons kan helpen met onderhoud en eventuele problemen.

Het servicecontract van Mobilae is een abonnementsdienst die u volledige hulp biedt bij problemen met uw scootmobiel. Voor een vaste prijs per jaar geniet u van complete nazorg zoals jaarlijkse onderhoudsbezoeken en optioneel zelfs pechhulp.

Wat nu?

Een scootmobiel is een investering. Het is een handig hulpmiddel om u mobiel te houden als u niet meer zelfstandig eropuit kunt. Daarom moet u zorgvuldig uw keuze bepalen. Het wordt uw vriend voor het leven.

Mobilae biedt verschillende soorten scootmobielen aan van verschillende merken van wereldklasse. Verward over waar te beginnen? Onze deskundige adviseurs kunnen u helpen bij het vinden van de juiste scootmobiel. Bezoek onze showroom of maak een afspraak voor een vrijblijvende thuisdemonstratie.