12 activiteiten voor senioren in tijden van Corona

Activiteiten Voor Senioren

Ideeën voor vrijetijdsbestedingen die je alleen of samen kunt doen

Bijna een jaar na het begin van de Corona-crisis vinden veel mensen het moeilijk om thuis plezierige of zinvolle vrijetijdsbesteding te vinden. De opties lijken steeds minder te worden. De winkels zijn gesloten. En de mooie plekjes in de natuur zijn vaak overbevolkt. Hoe breng je thuis veilig de tijd door in tijden van Corona, als je alleen bent of met z'n tweeën? Wij hebben een aantal ideeën en activiteiten voor u verzameld waarvan u vast zult genieten.

1. Reis de wereld rond met culinaire hoogtepunten

Het is niet omdat u thuis bent dat u smaken thuis moeten blijven. Organiseer bijvoorbeeld internationale dineravonden en kies elke avond een ander land en recept uit dat land. Probeer eens een gerecht waar u nog nooit van gehoord heeft. Heeft u geen zin om zelf te koken? Bestel dan gewoon bij een internationaal restaurant bij u in de buurt. Het hoeft ook geen diner te zijn, wat dacht u van een Engels theekransje? Met fijne thee en Engelse specialiteiten. 

2. Stel uzelf kleine sportieve uitdagingen 

Bent u, net als vele anderen, ook geneigd om lui op de bank te gaan zitten? Dat is begrijpelijk. Toch is het belangrijk dat u af en toe wat beweging krijgt. Wat dacht u van een kleine sportieve uitdaging? Maak uw volgende wandeling 15 minuten langer dan normaal. Of wat dacht u van iets nieuws? Heeft u yoga of nordic walking geprobeerd? 

3. Breng de natuur in huis

Op dit moment zijn helaas veel mooie plekken in de natuur overvol. Waarom brengt u de natuur niet in huis? Verrijk uw huis met mooie kamerplanten of plant een paar zaadjes in een pot of in uw tuin. Vooral als het weer binnenkort warmer wordt kan het veel plezier geven om uw tuin of balkon op te knappen. Zelfs als u geen groene vingers hebt, is dit het moment om het uit te proberen en uw groene vingers te ontwikkelen. Laat u niet ontmoedigen.

4. Begin een boekenclub

Als de realiteit nu geen avontuur of romantiek brengt, kunt u het uit spannende boeken halen. Gebruik de tijd die u hebt gewonnen om de boeken te lezen die u altijd al wilde lezen. Beter nog, vraag uw partner of vrienden om het boek tegelijk met u te lezen en maak een wekelijkse afspraak om over het boek te praten aan de telefoon of per videobellen. Dit maakt het boek niet alleen spannender, maar misschien vallen dingen op die u zelf nog niet had opgemerkt.

Badkamer

5. Verwen uzelf met een spa-avond

Vooral in deze stressvolle periode is het belangrijk om tijd voor uzelf te nemen. De constante stroom van nieuws en zorgen kan u uitputten, ook al realiseert u zich dat aanvankelijk niet. Daarom is het des te belangrijker om actief de tijd te nemen om te ontspannen. Steek een geurkaars aan, zet heerlijke thee en neem een warm bad. Dit kan wonderen doen en wordt vaak voorgeschreven door artsen. 

Heeft u geen bad of heeft u moeite om erin te stappen? Bij Mobilae vindt u badliften die gemakkelijk in uw bestaande bad kunnen worden geplaatst, zodat u gemakkelijk en veilig weer in en uit het bad kunt stappen. Wij installeren ook instapbaden met antislip vloeren binnen een dag, zodat u weer veilig van uw badkamer kunt genieten

6. Maak een fotoalbum met mooie herinneringen

Juist als u nu niet zoveel kunt beleven, is dit precies het juiste moment om van vroegere ervaringen te genieten en herinneringen op te halen. Op vakantie of tijdens avonturen maakt u vaak veel foto's en video's die u naderhand niet eens meer bekijkt. Verander dat en maak een fotoalbum van uw mooiste herinneringen.

7. Leer een cocktailrecept dat u altijd al zelf hebt willen maken

Is er een cocktail of drankje dat u graag drinkt of vaak bestelt, maar nog nooit zelf hebt gemaakt? Nu is de perfecte tijd om te leren hoe u uw favoriete drankje maakt. Verander uw keuken in een bar en organiseer een cocktailavond met uw partner of met een vriend(in). 

8. Zet u in voor een goed doel

Door anderen te helpen, kunt u niet alleen anderen een goed gevoel geven, maar ook uzelf. Kijk eens naar de mensen in uw omgeving. Is er iemand die uw hulp nu kan gebruiken? Zelfs kleine dingen kunnen een groot effect hebben en de dag van andere mensen beter maken. Met een glimlach en wat vriendelijkheid kom je al een heel eind.

Of ruim uw huis op voor het goede doel. Kleren die u niet meer draagt of spullen die u niet meer nodig hebt kunt u doneren aan mensen die ze goed kunnen gebruiken.

9. Laat uw creativiteit de vrije loop

Het is nooit te laat om iets nieuws te beginnen. Nu heeft u de tijd om uit te proberen en iets te vinden wat u echt leuk vindt om te doen. Wat dacht u van schilderen? Laat uw creativiteit de vrije loop en ontspan terwijl u dat doet. Zelfs wanneer u niet verwacht dat u veel talent heeft, kunt u ook beginnen bij een project zoals schilderen op nummer. Of is uw ambitie gewekt en hebt u altijd al een instrument willen bespelen? Begin er maar aan. 

Senioren Activiteiten Wandeling Scootmobiel

10. Verken uw omgeving

Door de maatregelen is verder weg reizen bijna onmogelijk. Maar dat betekent niet dat u niets nieuws kunt ontdekken of ervaren. Nu is het een mooie tijd voor een wandeling of rondrit in uw naaste omgeving. Neem iets te drinken mee en zorg voor de juiste kleding, zeker nu de temperaturen nog laag zijn. Met een scootmobiel kunt u moeiteloos en met comfort langere tochten door uw omgeving maken.

11. Daag uzelf uit met spelletjes

Er is een groeiend aantal spelletjes dat u alleen of met z'n tweeën kunt spelen. Wat dacht u van Solitaire, een puzzel of Scrabble? Met een snelle zoekopdracht op uw computer of tablet kunt u gemakkelijk en snel nieuwe spellen vinden die voor u interessant kunnen zijn. En als u niet vindt wat u zoekt, is een spel verzinnen misschien nog wel leuker!.

12. Bereid uw plannen voor de tijd na Corona voor

Het meeste plezier zit vaak in de voorpret. Gebruik deze tijd om uw plannen voor na de quarantaine voor te bereiden. Wat heeft u altijd al willen doen? Denk er alvast over na en begin er meteen aan als het weer mogelijk is. Het geeft zo’n goed gevoel om iets te hebben waar je naar uit kunt kijken. 

Kortom, ook al zijn onze mogelijkheden de laatste tijd beperkt, toch zijn er nog ongelooflijk veel opties en activiteiten om ons bezig te houden. Het is nooit te laat om iets nieuws te beginnen, u moet gewoon van start gaan. Heeft u iets gevonden wat anderen ook kan inspireren? Laat een commentaar achter op onze Facebook-pagina. Dat zou ook onze laatste tip zijn: Kijk af en toe op social media en blijf online in contact met familie en vrienden.