Voordelen van een veilige badkamer voor senioren

Hoe U Uw Badkamer Seniorvriendelijk Kunt Aanpassen

Naarmate we ouder worden, worden veel dingen die ooit normaal en gemakkelijk waren, langzamerhand moeilijker. Zo ook het dagelijkse gebruik van de badkamer. Er zijn vele redenen waarom uw badkamer plots een hindernis wordt. In en uit het bad stappen wordt een inspanning of zelfs een gevaar. Douchen wordt te inspannend en wordt een valrisico. Een toiletbezoek steeds lastiger. Dit alles kan er al snel toe leiden dat mensen uit angst voor pijn of uitglijden niet meer van hun badkamer genieten. 

Toch is persoonlijke hygiëne niet alleen belangrijk om ons fris en fruitig te houden, maar draagt het ook enorm bij aan hoe we ons voelen. Zo gaat er vaak niets boven een koude douche op een warme dag of een warm bad wanneer u gespannen bent of het koud hebt. 

Gelukkig is er een goede oplossing voor elk probleem in de badkamer. U hoeft niet uw hele badkamer te verbouwen of te renoveren. En u hoeft ook geen fortuin uit te geven. Hier vindt u meer informatie over de voordelen van een veilige badkamer voor senioren.

1. Zonder problemen in en uit bad stappen

Instapbad Met Deur Badlift Aquabathe

Als u ernaar verlangt om eindelijk weer eens een ontspannend, warm bad te nemen, maar moeite hebt om in en uit bad te komen, is er een snelle oplossing. 

Als u al een badkuip hebt, is de gemakkelijkste en goedkoopste optie om een badlift in de badkuip te installeren. Een badlift wordt in uw huidige bad geplaatst. De badlift creëert een zitje op stoelhoogte waar u eerst op kunt zitten. Door de badlift te bedienen, laat u zich langzaam naar de bodem van de badkuip zakken. Wanneer u weer uit bad wilt, tilt de badlift u ook weer zachtjes omhoog. Overigens kunnen de meeste badliften ook weer gemakkelijk uit het bad worden gehaald, zo kunnen andere bewoners het bad normaal blijven gebruiken.

Heeft u geen badkuip of is het gewoon te moeilijk voor u om uit het bad te komen? Zelfs dan is er een betrekkelijk eenvoudige oplossing. Binnen een dag kunt u een instapbad met deur in uw badkamer geïnstalleerd hebben. Op deze manier hoeft u alleen maar de deur te openen met een lagere instap. Geen onhandige bewegingen om in bad te komen. Het instapbad kan gemakkelijk worden geïnstalleerd op de plaats van uw oude badkuip, zodat er geen tegelwerk moet worden vervangen. 

Zelfs als u niet veel ruimte hebt in uw badkamer, is het mogelijk een instapbad met een deur te installeren. Er zijn namelijk speciale zitbaden met deur die door hun hoogte en een geïntegreerde zitting zeer weinig ruimte innemen. Een voorbeeld hiervan is het instapbad Aquabainini.

2. Comfortabel en veilig douchen

Seniorvriendelijk Inloopdouche Badkamer Voor Senioren

Geeft u de voorkeur aan douchen boven baden, maar de hoge opstap is een obstakel? Of vindt u douchen de laatste tijd moeilijker omdat u bang bent uit te glijden of niet zo lang kunt staan? Er zijn eenvoudige oplossingen om weer veilig en comfortabel te douchen. Bij Mobilae bieden wij veilige inloopdouches voor senioren met een antislipvloer, lage instap en handgreep. Bovendien hebben veel modellen een ingebouwd douche stoeltje of krukje. Maar zelfs modellen zonder geïntegreerde zitting kunnen gemakkelijk met een zitting worden besteld.

Als u denkt dat de installatie van een inloopdouche tijdrovend is en veel rommel achterlaat, zult u verbaasd zijn. Een inloopdouche kan op de plaats van de oude bad of douche worden geïnstalleerd. En omdat onze inloopdouches met mooie wandpanelen worden geleverd, hoeven er ook geen tegels te worden vervangen. Dit betekent dat een seniorvriendelijke inloopdouche in slechts één dag kan worden geïnstalleerd. Wat de rommel betreft, deze wordt weer meegenomen en uw badkamer wordt netjes achtergelaten.

3. Toiletbezoek met gemak en comfort 

Hoewel er niet graag over wordt gesproken, vinden veel senioren het moeilijk om naar het toilet te gaan. Maar dit kan ook worden opgelost meteen toilet closetzitting of een douchetoilet. Een douchetoilet combineert op slimme wijze de functionaliteiten van een toilet en een bidet. Zo kunt u na het toiletgebruik in alle rust zitten en met één druk op de knop een gevoel van frisheid en hygiëne ervaren. Naast de automatische bidet functie beschikken veel douchetoiletten ook over extra comfortfuncties, zoals een föhnfunctie, geurzuivering of zelfs een verwarmde zitting. Dus zelfs het toiletbezoek wordt een wellness-programma.

Maak uw badkamer weer veilig en comfortabel

Welk probleem u in de badkamer ook ervaart, er is bijna altijd een passende oplossing. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden voor uw badkamer. Daarbij kunnen onze adviseurs tevens een 3D-visualisatie van uw seniorvriendelijke badkamer maken. Zo weet u precies wat u kunt verwachten. Uiteraard is ons advies voor u geheel vrijblijvend en kosteloos. Benieuwd wat voor u mogelijk is? Maak een afspraak voor een badkamer advies.