Mobiel met Mobilae

Gepubliceerd op ūüěĄBijgewerkt op

Compacte of ruime huislift? Gids voor het kiezen van een huislift in 2023

Toegankelijkheid is een van de belangrijkste dingen in een huis, maar soms wordt het over het hoofd gezien. De meeste mensen denken dat een huis toegankelijk moet zijn als:

  • er een bejaarde in woont
  • er iemand woont met een handicap of met chronische pijnklachten die extra ondersteuning nodig heeft.

De waarheid is dat toegankelijkheid belangrijk is voor iedereen, ongeacht hun leeftijd of hun lichaam.

Het hebben van een huislift thuis is een van de manieren om uw huis toegankelijker te maken. Er zijn altijd verschillende homeliften voor verschillende soorten huizen. Of uw huis nu uit twee verdiepingen bestaat of uit meer dan twee verdiepingen, of dat u een buiten- en binnenlift wilt, u vindt altijd de juiste huislift. Welke moet u kiezen? In deze blog begeleiden wij u bij het kiezen van de juiste huislift voor uw huis.

Snel geholpen bij Mobilae

mli-advice

Laten we het u makkelijker maken! Bespaar uzelf de tijd, stress en onnodige kosten met Mobilae. Hoe? Ons assortiment is het grootste in Nederland en bevat een selectie van producten van de bekende merken in elke prijsklasse. Binnen enkele dagen geven wij u merkonafhankelijk advies dat 100% afgestemd is op uw budget, wensen en situatie. Zo weet u snel wat uw opties zijn.

Zo vindt u alle oplossingen bij één aanbieder: Mobilae. Wel zo handig!

Lees meer over Mobilae

Waarom zou u voor een huislift kiezen?

Er zijn tal van redenen waarom u een huislift zou willen installeren en we hebben ze samengevat in drie punten.

Toegankelijkheid

Net als wat we eerder hebben gezegd, is toegankelijkheid belangrijk voor iedereen. Het hebben van een huislift zal de toegankelijkheid voor u en uw familieleden verbeteren. Senioren hoeven bijvoorbeeld niet meer de trap op en af te lopen, zij kunnen met behulp van een huislift naar boven.

Handig

Grote voorwerpen zoals koffers, zware boodschappentassen, kinderwagens of kleine meubels kunnen met een huislift op en neer worden vervoerd. Het bespaart niet alleen uw energie, maar voorkomt ook lichamelijke pijn zoals ontstoken gewrichten of rugpijn in de toekomst.

Waardeverhoging

Een huislift is een mix van stijl, gemak en toegankelijkheid en kan de waarde van uw huis verhogen als u van plan bent uw huis in de toekomst te verkopen. Potenti√ęle kopers kunnen dit kenmerk zien als uniek en uw huis kan opvallen in de menigte.

Compact huislift voor huizen met twee verdiepingen

mli-duo-plus-couple

Compact huislift is een oplossing voor uw huis als u graag compacte meubels hebt. Misschien omdat u in een klein huis woont of als u alleen woont of slechts met een klein aantal mensen. Dit type huislift is voldoende om maximaal twee personen te vervoeren.

Gebruikt u een rolstoel of woont u samen met iemand die een rolstoel gebruikt? Er zijn ook compacte huisliften waarin één persoon in een rolstoel en één staande persoon passen.

Compacte huisliften kunnen ook worden ge√Įnstalleerd volgens het ontwerp dat u wenst. Als u de huislift bijvoorbeeld onzichtbaar wilt maken, kunt u ervoor kiezen om hem in een kast te installeren.

Mobilae biedt compacte homeliften van hoogwaardige merken aan, zodat u zeker bent van de juiste optie voor uw volgende homelift. Bekijk de Duo Classic, Duo Thru, of Duo Vista huisliften.

Over ruime huisliften

Heeft u meer ruimte in uw huis of woont u met meer mensen? Dan kunnen ruime huisliften een goede investering voor u zijn.

Dit type huislift wordt vaak geplaatst met een schacht en heeft een sterkere metalen look. Ze worden meestal geplaatst in woningen met meer dan 2 verdiepingen en kunnen zowel binnen als buiten het huis ge√Įnstalleerd worden. Ruime huisliften kunnen vaak tot drie personen vervoeren en kunnen mensen met een rolstoel en een assistent vervoeren.

Omdat ze groter zijn, kunnen ruime huisliften meer gewicht aan dan compacte huisliften. Terwijl een compacte huislift een gewicht tot 170 kg aankan, kan een ruime huislift een totaalgewicht tot 400 kg aan.

Welke factoren moet u in overweging nemen bij de aankoop van een huislift?

Een alternatieve optie om het gebouw te verlaten

Het eerste waar u rekening mee moet houden, is dat een huislift geen trap kan vervangen. Als er brand is in het huis, moet er een alternatieve optie zijn om het gebouw te verlaten, zoals een trap. Dit is belangrijk omdat niet alleen de trap u helpt uw huis te verlaten, maar ook voor de brandweer om binnen te komen en alle verdiepingen te bereiken en de brand te blussen.

De grootte en indeling van uw huis

Een belangrijk onderdeel om te overwegen is de grootte van uw huis, evenals de indeling. Hoeveel verdiepingen heeft uw huis? Als u in een gezellig huis met twee verdiepingen woont, is een compacte huislift misschien de beste keuze voor u. Als uw huis echter groter is en meer dan twee verdiepingen telt, kunt u kiezen voor een ruime huislift met een schacht, want die kunnen worden ge√Įnstalleerd voor huizen met maximaal zes verdiepingen.

Een ander ding om te overwegen is de indeling van uw huis. Waar wilt u uw huislift plaatsen? Wilt u hem naast uw trap plaatsen? Of heeft u een kamer naar keuze waar u hem op aan wilt sluiten? Als u weet waar u uw huislift wilt plaatsen, is het makkelijker om dit door te geven aan een huislift expert, zodat zij weten wat uw verwachtingen en wensen zijn. Een huislift expert kan ook de mogelijkheid van andere locaties om uw houselift te plaatsen communiceren.

Uw budget

Uw budget bepaalt ook wat voor soort huislift u kunt krijgen. Onderzoek eerst of u de huislift zelf kunt betalen of dat u financi√ęle hulp van de overheid nodig heeft. Mobilae heeft een afdeling Subvention die u wegwijs kan maken in mogelijke financi√ęle steunprogramma's en u kan begeleiden bij het invullen van de formulieren en de vereisten die nodig zijn om de steun te verkrijgen.

Vereisten voor onderhoud

Natuurlijk wilt u een huislift die zo lang mogelijk meegaat. Dit is een factor om over na te denken voordat u een huislift aanschaft. Hoeveel onderhoud is er nodig? Heeft u een technisch iemand nodig om het onderhoud uit te voeren of kunt u het zelf? Zijn de onderdelen van de huislift gemakkelijk schoon te maken? Als er iets stuk gaat, moet u het dan zelf uitzoeken of biedt de winkel een na-service voor het onderhoud?

Mobilae biedt een onderhoudsservice samen met garantie. Op al onze producten geven wij standaard 2 jaar garantie die kan worden verlengd tot 5 jaar. Zo bent u er zeker van dat u altijd de beste en best werkende huislift bij u thuis heeft.

Ontwerp

Een huislift wordt een pronkstuk van uw huis. Iedereen die uw huis bezoekt zal aandacht besteden aan uw huislift, omdat deze zo uniek is en niet alle huizen een huislift in huis hebben. Daarom is nadenken over welk ontwerp het beste bij u past een van de belangrijkste dingen om te overwegen.

Wilt u dat uw huislift opgaat in de hoofdkleuren van uw huis of wilt u gedurfde, gewaagde kleuren om het unieke karakter ervan te benadrukken? Hoe zit het met de verlichting, de knoppen, en de algehele stijl / vorm van de huislift? Deze beslissingen op basis van smaak moeten in aanmerking worden genomen om de huislift te cre√ęren die bij uw huis en uw persoonlijkheid past.

Conclusie

Een huislift is een geweldige aanvulling om de toegankelijkheid van uw huis te verbeteren en er zijn twee soorten huisliften. Beide bieden een grote zekerheid en veiligheid voor iedereen, maar u zult uw behoeften en wensen moeten beoordelen voordat u kiest voor een type huislift. Onze ervaren adviseurs begeleiden u graag door het hele proces op basis van uw behoeften, wensen en budget.

Neem contact met ons op voor meer informatie of om een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in te plannen. Blijf mobiel, veilig en onafhankelijk!