Aanvragen traplift

  1. Compleet aanbod
  2. Unieke garanties
  3. Eigen serviceorganisatie
Aanvragen Traplift Gemeente

Komt u in aanmerking voor een subsidie?

VAPH

Indien begunstigde jonger is dan 65 jaar op moment van 1e inschrijving maakt u kans op een maximale vergoeding van € 8.399,72. Aan deze inschrijving gaat een maandenlange medische indicatie vooraf. Na inschrijving krijgt een ieder een persoonlijk VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap) nummer, wat u uw leven lang kunt gebruiken indien uw aanvraag wordt goedgekeurd. Indien u ouder bent dan 65 is een aanvraag niet langer mogelijk, tenzij u voor uw 65e stond ingeschreven en over een VAPH erkenning beschikt. Voor Wallonië betreft het hier een AVIQ nummer en voor het Duitstaliggebied de DPB.

Vlaamse Aanpassingspremie voor ouderen

De aanpassingspremie geldt specifiek voor bejaarde personen (65+), zowel met als zonder handicap. Personen die niet bejaard zijn, komen niet in aanmerking. Wel mogen jongeren de aanvraag doen voor bejaarden die inwonen. Wie niet bejaard is, maar wel erkend is als persoon met een handicap, kan voor ondersteuning eventueel terecht bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap.

Er wordt gekeken naar het belastbaar inkomen van het derde jaar dat voorafgaat aan de aanvraagdatum. Voor aanpassingspremies die worden aangevraagd in 2013 wordt dus het belastbaar inkomen van 2010 in aanmerking genomen. De mogelijke premie bedraagt 50% van het bedrag van de goedgekeurde facturen inclusief btw. De premie bedraagt maximaal 1.250 euro en minimaal 400 euro. Voor meer informatie en aanvraagformulieren kunt u terecht op Wonen Vlaanderen.

Wilt u weten welke mogelijke individuele subsidies in uw Gemeente van toepassing zijn, kijk dan op de site Premiezoeker en vul daar de naam van uw Gemeente in.

Waarom u liever zelf een traplift koopt

  • U wilt de vrijheid om een traplift te kiezen die past bij uw situatie: uw huis en uw wensen.
  • U wilt een fabrikant onafhankelijk advies.
  • U wilt zelf kiezen waar de rails komt en waar u de liftstoel parkeert, zodat uw huisgenoten veilig en zonder ongemak de trap kunnen blijven gebruiken.
  • U heeft geen behoefte aan “gedoe” met de gemeente en instanties.
  • U heeft geen zin in langdurige procedures en beslissingstermijnen.
  • U kiest liever zelf wie een traplift komt monteren in uw woning.

Wilt u meer weten over het aanvragen van een traplift?

Wij helpen u graag. Bel onze adviseurs op 09 24 50 444.

Traplift Brochure Aanvraag

Vraag nu gratis onze traplift brochure aan

Wilt u meer informatie over ons traplift aanbod? We e-mailen u graag onze traplift brochure.